Marketing USKinfo.ba
VIDEO - SOS Bihać pomaže i MUP USK-a: 5000 KM vrijedna donacija uručena predstavnicima MUP-a

Bitno je međusobno se razumijevati i potpomagati

VIDEO - SOS Bihać pomaže i MUP USK-a: 5000 KM vrijedna donacija uručena predstavnicima MUP-a

Objavljeno na dan 24.01.2021 - 14:20 | Izvor: USKinfo.ba | Promo članak


Nakon pružanja svakog vida pomoći socijalno - ugroženim kategorijama stanovništva u Bihaću i USK, učešća u rješavanju gorućih pitanja migrantske krize i suzbijanja pandemije koronavirusa, a u saradnji sa lokalnim i kantonalnim institucijama, humanitarna organizacija SOS Bihać svakodnevno, u skladu s vlastitim resursima, širi dijapazon djelovanja i pružanja svojih usluga tamo gdje je to zaista neophodno.

Dokazuju to brojne dosadašnje aktivnosti podjele prehrambenih i drugih paketa pomoći, zaštitnih maski, školskog pribora, odjeće, obuće, te medicinskih preparata.

Uspostavljanjem saradnje sa CK Bihać, CK USK, direktorima zdravstvenih i školskih ustanova, a samim time i predstavnicima gradskih i kantonalnih organa vlasti, postignuta je zavidna koordinacija u zajedničkom društveno - korisnom djelovanju i rješavanju odredjene problematike.

Ovakva saradnja rezultirala je i 5000 maraka vrijednom donacijom, uručenoj predstavnicima MUP -a USK.

Zlatan Kovačević i Nermin Kljajić

Riječ je o kancelarijskoj i računarskoj opremi, koja će pripadnicima Policije USK biti od velike pomoći, kada su u pitanju 24 - satna dežurstva i hitne dojave.

Ovom je prethodilo uređenje dvije kancelarijske prostorije MUP-a, što je podrazumijevalo nabacu i ličenje zidova, popođavanje, te zamjenu prozora. Resorni ministar, Nermin Kljajić izrazio je zahvalnost cjelokupnom timu bihaćkog SOS, koji se, kako je naglašeno, nesebično stavio na raspolaganje sa svim svojim resursima, čak i nakon povlačenja IOM- a iz migrantskog kampa Lipa.

"Bitno je međusobno se razumijevati i potpomagati, kako bi svima bilo bolje", istakao je šef SOS-a Bihać, Zlatan Kovačević.




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!