VIDEO - Spektakl ''Land of Pyramids'': Na hard enduro utrci slavili vozači iz Hrvatske

Visoko

VIDEO - Spektakl ''Land of Pyramids'': Na hard enduro utrci slavili vozači iz Hrvatske

Objavljeno na dan 15.04.2019 - 12:01 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Četvrto izdanje adrenalinskog spektakla u Visokom pod nazivom Hard enduro utrka "Land of Pyramids" uspješno je završeno, nakon što su ovog vikenda na poznatom visočkom izletištu Ravne, brojni ljubitelji ekstremnih moto sportova iz BiH i regije imali priliku uživati u sjajnom događaju.

Kao i prošlih godina Visoko je bilo ispunjeno brojnim posjetiteljima koji su stigli iz raznih dijelova BiH, ali i svijeta, kako bi barem na trenutke osjetili adrenalinski užitak koji sa sobom nosi enduro utrka.

Kako su organizatori istakli za Radiosarajevo.ba, na ovogodišnjoj utrci je sudjelovalo više od 200 vozača iz 11 različitih zemalja, koji su stigli u Visoko kako bi bili dio ove motociklističke priče.

Spojivši sve moto sposobnosti u esktremnim uslovima po brdima oko Visokog, na ovogodišnjem izdanju utrke "Land of Pyramids" slavio je Matija Zec iz Hrvatske, koji je stazu uspio savladati za 1.31:59,83 sati u Expert konkurenciji.

Također u konkurenciji Veteran slavio je Robert Vozila iz Hrvatske, s vremenom 1.34:32,82 sati, dok je u konkurenciji Hobby najbolji bio Slovenac Marko Krichka.

Zanimljivo je da je na ovogodišnjoj hard enduro utrci sudjelovala jedna djevojka, Ena Tudić iz Hrvatske, koja je stazu prešla za 2.10:22,74 sati.

Također, prvi put ove godine u sklopu same utrke, održano je i takmičenje u okviru državnog enduro prvenstva BiH, te je najbolji rezultat u ovom dijelu kompletnog događaja ostvario Alen Klico iz BiH sa vremenom 3.05:47,16 u konkurenciji Expert.

“Dolazim iz Bosanske Krajine, tačnije iz mjesta Jezerski kod Bosanske Krupe i prvi put učestvujem u ovoj utrci. Endurom sam se počeo baviti prošle godine... Moram istači da je ovogodišnej izdanje hard enduro utrke u Visokom opravdalo sva očekivanja. Organizatori su pripremili odlične staze, a teren kuda smo se morali voziti je sjajan i zadivljujući.”, istaknuo nam je vozač iz Enduro kluba Jezerski Senad Begić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!