VIDEO - Spektakularna borba Wildera i Furyja u 12 rundi u kojoj sudije nisu mogle odlučiti pobjednika

EPSKI MEČ

VIDEO - Spektakularna borba Wildera i Furyja u 12 rundi u kojoj sudije nisu mogle odlučiti pobjednika

Objavljeno na dan 02.12.2018 - 15:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Amerikanac Deontay Wilder ostao je WBC prvak i pored toga što nije uspio pobijediti Tysona Furyja, a sudije su odlučile da ovaj epski meč koji je trajao 12 rundi na kraju nema svog pobjednika.
Prva runda protekla je u početnom ispitivanju snaga, a tek u posljednjim sekundama došlo je do ozbiljne razmjene udaraca. Vidno raspoloženi Fury počeo je plesati u ringu, digao je publiku u Las Angelesu na noge, a u drugoj rundi direktima je držao Wildera na distanci i još jednom je uspio zaustaviti Amerikanca koji je žestoko krenuo na početku. Vrijedi istaći i da se Wilder žalio da ga Fury udara u potiljak, ali sudije nisu reagovale. 

U trećoj rundi Fury je bio bolji protivnik, Britanac je nastavio praviti show u ringu, a pri tome je Wildera jednom žestoko udario. S dominacijom je nastavio i u četvrtoj rundi, pa i u petoj nakon koje je Wilder izgledao kao ukočen i nije pronalazio nijedan način na koji će se boriti protiv Furyja.

U šestoj rundi Fury je opet bio bolji protivnik, kao i u sedmoj u kojoj je Wilder pokazao prve znake frustracije zbog potpune dominacije Furyja. U osmoj rundi Wilder je uputio dva opasna udarca prema Furyju koja nisu zabrinula Britanca, ali u devetoj fantastični Wilder koji ima 39 nokauta iz 40 mečeva sjajno pogađa i ruši Furyja. Bivši prvak je pao na pod, ali se nije previše uzdrmao i nastavio je meč.

Deseta runda pripala je opet Furyju koji se ekspresno vratio i kojeg udarac Wildera nije previše poremetio, slično je bilo i u 11. rundi, a onda u 12. rundi Wilder još jednom žestoko pogađa Furyja, šalje ga na pod, međutim on se još jednom diže, nastavlja borbu i u razmjeni udaraca je privodi kraju.

Odluka je na kraju ostala na sudijama, a oni su odlučili da u ovom meču ne bude pobjednika. Jedan je glasao za Wildera, jedan za Furyja, dok se jedan nije mogao odlučiti. 

WBC pojas na kraju je ostao u rukama Wildera, a sigurno je da će ovaj meč imati svoj revaš, vrlo vjerovatno u Londonu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!