VIDEO: Spot sniman na rijeci Uni u Bihaću: Bend Komuna oživio ''Fatmu'' iz 2002. godine zajedno s Leom

Mirko Šenkovski Geronimo

VIDEO: Spot sniman na rijeci Uni u Bihaću: Bend Komuna oživio ''Fatmu'' iz 2002. godine zajedno s Leom

Objavljeno na dan 25.07.2019 - 10:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Rock bend Komuna iza kojeg stoji poznati muzičar, tekstopisac i hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo objavio je remake pjesme "Fatma" koju je 2002. godine snimio Amir Kazić Leo.
Riječ je o pjesmi koju je Geronimo napisao za Kazića, a sada se odlučio snimiti je ponovo sa svojim bendom. Pored Lea, Geronimo je na pjesmi ugostio i Murisa Varajića i Jasmina Fajića na gitarama, Krešimira Kaštelana iz Crvene Jabuke na bas gitari te poznatog sarajevskog saksofonistu Ismara Porića.

Videospot za pjesmu sniman je na nekoliko lokacija, a između otalih i u Istri na jezeru Butoniga te u Bihaću na Japodskim otocima i Eko selu Natura Art. Za produkciju spota zadužen je "Stella film", a režiju potpisuje Dragana Kajtazović.

Remakeom "Fatme" i videospotom Komuna najavljuje svoj album prvjenac, nakon uspješnih pjesama "Bože, čuvaj moju braću", "Kad padnu mostovi", "Himna", "Utjeha" i "Faraoni". 

Kako su iz Komune najavljivali, i ove godine planiraju nastupati na CMC Slavonija Festu. Nije poznato kad će predstaviti prvi album, ali ranije su govorili kako promociju planiraju u Sarajevu tokom Sarajevo Film Festivala.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!