VIDEO - Staša Košarac o korona-derneku: Došao sam čestitati rođendan prijatelju, nisam dugo ostao

UPRKOS MJERAMA

VIDEO - Staša Košarac o korona-derneku: Došao sam čestitati rođendan prijatelju, nisam dugo ostao

Objavljeno na dan 05.05.2020 - 08:03 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac objasnio je razloge svog dolaska na skandalozni korona-dernek koji je održan u ponedjeljak navečer u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Košarac je za Klix.ba kazao da je organizator rođendanske proslave doktor Jusuf Šabanović, inače veliki prijatelj njegove porodice.

"Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju porodicu i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji, kome god da je trebalo", izjavio je državni ministar.

Dodao je da nije znao da će u objektu biti puno ljudi, niti ko će sve prisustvovati.

"Došao sam da čestitam rođendan prijatelju, sjeo i popio piće. Nisam se dugo ni zadržao. Razumijem sve, postoje sankcije i neka je policija odradila svoj posao", poručio je Košarac.

Da li će Košarac snositi određene sankcije i u SNSD-u zbog kršenja zakona, ostaje da se vidi.

Hirurgu Jusufu Šabanoviću, kako saznaje Klix.ba, sada prijeti suspenzija zbog korona-derneka koji je u Sarajevu organizovan povodom njegovog rođendana.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata, nakon što je Klix.ba izvijestio da se odvija zabava, policija je prekinula korona-dernek kojem je prisustvovalo blizu 20 osoba. Oni su ne poštujući mjere Federalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba KS boravili u ugostiteljskom objektu koji je morao biti zatvoren, također naredbom nadležnih organa.

Pored Košarca za stolom su bili i pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke, Šerif Konjević i drugi. Tu je bio i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić koji je inače član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!