VIDEO - Suljagić: SDA nije politička partija, već kriminalna organizacija

PREDSJEDNIK POLITIČKOG SAVJETA GS-A

VIDEO - Suljagić: SDA nije politička partija, već kriminalna organizacija

Objavljeno na dan 15.08.2017 - 10:43 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić gostujući u emisiji "U škripcu" na TV ALFA kazao je da niko ni u ludilu prije dvije godine nije mogao zamisliti kakva će situacija u zemlji biti danas, piše agencija Patria.

- To ne možete ni namaštati. Aukcija tramvaja? Da vam je neko prije dvije i po godine rekao da ćemo danas raspravljati o aukciji tramvaja, vi bi mu vjerovatno rekli da je lud. Kao što biste rekli da je lud i nekome ko bi vam rekao da Sarajevo 2017. godine neće imati vode, kao što biste rekli da je lud svakome ko bi vam rekao da će Sarajevo biti ovako zagađeno, da Peking izgleda kao Schwarzwald u odnosu na Sarajevo. Ovi ljudi s upropastili sve što su dotakli - kazao je Suljagić.

On se osvrnuo na poruke SDA da je GS marginalna stranka rekavši da se "SDA bavila Radovanom Karadžićem koliko se bavi GS-om i našim porodicama, Karadžić bi bio uhapšen još 1998. godine i slučaj bi do sada bio završen".

Suljagić je poručio da "SDA mora da odluči da li je GS marginalna stranka ili stranka koja govori stvari koje njih strašno bole".

- Nakon optužnice protiv generalnog sekretara Amira Zukića, SDA se više ne može nazvati političkom partijom, već kriminalnom organizacijom. Na svaku našu kritiku, oni odgovore udarom na naše porodice. To su radili i meni, Radončiću, Bajroviću, Komšiću, Nikšiću... Udarali su na naše supruge, majke, sestre. Čak i u organizovanom kriminalu postoji pravilo da se porodice ne diraju, to pravilo ne važi za SDA - poručio je Suljagić.

Suljagić se osvrnuo na izjave Bakira Izetbegovića da se svi ujedinjuju protiv SDA.

- Ja bih iskreno volio da se mi ozbiljno posvetimo ujedinjenju i pravljenju nekog fronta protiv SDA, jer građani moraju znati da još četiri godine vladavine SDA ova država neće preživjeti.

Dodao je i kako se ne želi baviti porodicom Bakira Izetbegovića i da ne želi komentarisati rad Sebije Izetbegović, iako je ona javna ličnost koja obavlja javnu dužnost, jer iz poštovanja prema svojoj porodici ne želi dirati tuđu.

Cijeli intervju pogledajte u video prilogu.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!