VIDEO - Sveštenik nasrnuo na muškarca koji je vukao demonstranta tokom nereda u Beogradu

SNIMAK NA TWITTERU

VIDEO - Sveštenik nasrnuo na muškarca koji je vukao demonstranta tokom nereda u Beogradu

Objavljeno na dan 08.07.2020 - 10:18 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


O brutalnosti sinoć održanih protesta u Beogradu svjedoče brojni snimci.

Na jednom se vidi kako se jedna osoba, vjersko lice, fizički obračunava sa jednim muškarcem u trenutku kada je rukama oko vrata držao drugog muškarca. Snimak je objavljen na Twitteru.

Osoba za koju neki tvrde da je riječ o ocu Antoniju prilazi dvojici mladića i onda fizički nasrće na njih - vidljivo je na snimku. 

To se desilo u trenutku kada je jedan mladić rukama oko vrata držao jednog od demonstranata.

Ovaj snimak, kao i mnogi drugi sa sinoćnjih protesta izazvali su brojne komentare na društvenim mrežama, a mnogi su pohvalili sveštenika zbog njegovog čina.

Javnost je zgrožena djelovanjem policije koju su mnogi ocijenili brutalnom. Najviše reakcija je izazvao snimak nastao tokom direktnog televizijskog prijenosa na kojem se vidi kako policajci pendrecima udaraju mladiće koji su mirno sjedili na klupi u jednom beogradskom parku.

Neki od demonstranata i oni koji su svjedočili protestima tvrde da su pripadnici reda i sigurnosti nasumično udarali ljude, među kojima su i novinari. Beogradski centar za ljudska prava je podnio prijave zbog načina na koji je reagovala policija.

Protesti su počeli nedugo nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio da će ponovo biti uveden policijski sat zbog, kako je rekao, pogoršanog epidemiološkog stanja. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo demonstranata ispred Narodne skupštine Srbije. Protesti u Srbiji traju već mjesecima, a ponovo su se intenzivirali u danima nakon posljednjih izbora.

Sinoćnji protesti su obilježeni žestokim sukobima s policijom, paljenjem vozila i pokušajem da se uđe u Narodnu skupštinu. Povrijeđeno je 20 osoba. Premijerka ove zemlje Ana Brnabić je istakla da će "država zaštititi pravni poredak".

Među demonstrantima su studenti, desničarske grupe, lijevo orijentirani pokret Ne davimo Beograd i drugi. Najavljeni su novi protesti.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!