Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Svi smo gledali epsku borbu, ali samo su neki primijetili ovaj detalj

UMALO HISTORIJSKI SKANDAL

VIDEO - Svi smo gledali epsku borbu, ali samo su neki primijetili ovaj detalj

Objavljeno na dan 09.05.2017 - 11:01 | Izvor: USKinfo.ba | index.hr


Kakvu smo borbu između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička imali priliku gledati, dovoljno govori što se o tom okršaju govori i desetak dana nakon borbe na Wembleyu.
 
U borbi punoj preokreta i Britanac i Ukrajinac su se našli na podu. Na kraju je Kličko izgubio jer je u predzadnju rundu ušao preopušteno, a nakon spektakularnog Joshuinog aperkata onda više nije bilo povratka.
 
"Znao sam da su te dvije runde ključne, znao sam da je pobjeda bila blizu. Napravio sam korak, bum, bum, bum, bum. Podsvjesno, ne znam odakle je to došlo, samo sam to izbacio i vidio njegovu bradu... Bilo je to nešto kao egzorcizam", rekao je Joshua i otkrio kako je tijekom borbe rekao Kličku da će ga nokautirati.
 
Nakon borbe koju je gledao gotovo cijeli svijet, mnogi su propustili zanimljiv detalj u ringu. Naime, dogodio se incident koji je mogao prerasti u historijski skandal, a u glavnim ulogama su se našli Joshua i Vladimirov brat Vitalij, gradonačelnik Kijeva koji je i sam bivši boksač.
 
"Sve je počelo još prije borbe. Vitalij je išao u suparnikovu svlačionicu, pokušao ga dekoncentrirati. Zatim je u ringu buljio u Joshuu, a i Joshua je tada počeo buljiti u njega", rekao je promotor Eddie Hearn.

 Šta se dogodilo nakon borbe? Na TV-u je izgledalo da nema problema između boksača i dva tabora...

"Kada je Joshua u ringu, užasan je. Izvan ringa je sjajan dečko, ali u ringu... Vitalij i on su se gotovo potukli nakon borbe. Joshua je otišao do Vladimira i zahvalio mu se, a bijesni Vitalij ga je odgurnuo. Anthony je poludio zbog toga i čudo je kako nije došlo do tučnjave."

"Ponosan sam na brata, bila je to njegova najbolja borba u karijeri. Nažalost, jedino rezultat nije bio dobar. Nije prestar, bio je čak bolji od 14 godina mlađeg suparnika", rekao je Vitalij koji je karijeru završio prije pet godina.
 
Podsjetimo, 41-godišnji Kličko unatoč porazu nije najavio kraj karijere. Moguće je da ćemo gledati revanš...
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!