VIDEO - Svi uspjesi mlade Bužimljanke! Naila Krupić o svom putu do uspjeha!

POZITIVNE PRIČE

VIDEO - Svi uspjesi mlade Bužimljanke! Naila Krupić o svom putu do uspjeha!

Objavljeno na dan 01.03.2020 - 20:27 | Izvor: USKinfo.ba | reprezent.ba


Naša sagovornica je dan prije objave ovog priloga proslavila svoj 25-ti rođendan a prije 14 godina prvi put je stavila rukavice na ruke i ušla u ring. Tom odlukom, cijeli njen život dobio je potpuno novi smisao. Baš zbog toga i do sada postignutih sportskih ali i poslovnih rezultata, od strane Redakcije ReprezenT odabrana je za primjer uspješne žene u općini Bužim. Da Naila nije prije 14 godina uradila ono što jeste sasvim sigurno ona ne bi bila ovo što je danas i vjerovatno ne bi bilo ove priče o uspješnoj mladoj ženi.

Mnogi njeni prijatelji i poznanici za nju kažu, i to opravdano, da je uspješna žena, uspješna djevojka, na što ona dodaje da je pri tom i tvrdoglava, ambiciozna ali i djevojka sa stavom. Taekwon-do i kick-box su Naili sve, oni su njen život, oni su razlogom njenih uspjeha i oni su razlogom njenih neprospavanih noći, na sreću ne baš često, ali događaju se ponajviše zbog nepravdi koje katkada ona proživljava.

Naila je danas žena sa stavom a to se dok je bila djevojčica nije naslućivalo jer je bila povučena, sramežljiva i neprimjetna. Danas, danas je ta djevojčica postala žena koja zna šta želi i koja zna kako će doći do toga, i povrh svega, postala je žena koju niko ne može zaustaviti u ostvarivanju njenih ciljeva. Kažu da ne možeš biti veliki sportista ako nisi veliki čovjek. Naila to upravo jeste!

Naila je u Taekwon-do-u osvojila prvu svjetsku srebrenu medalju za BiH. Iz njenog rodnog Bužima, većinom iz njene Mjesne zajednice Vrhovska u kojoj živi, radi i trenira, devet je članova nosilo dres Reprezentacije BiH na posljednjem Evropskom prvenstvu koje je održano krajem prošle godine u Sarajevu.

Naila je do sada imala 320 službenih borbi od kojih je 312 riješila pobjedama. Nosilac je majstorskog zvanja Crni pojas II (drugi) dan. Ona je u ringu prava pantera sa crnim pojasom, vodi i porodični biznis u kojem se također odlično snalazi sa ekonomskim računicama. Pored svih obaveza još je certificirani knjigovođa, a uskoro i magistrantica ekonomskih nauka. Nije to mala stvar, zar ne?

Nedavno je u Bužimu bila organizatorica i sudija, na četvrtom otvorenom Bosnia Open turniru u taekwon-do-u i kick-boxu koji je održan u ovom krajiškom gradiću sa učešćem 220 takmičara iz 18 klubova i pet zemalja.

Zbog svih uspjeha i ostvarenih rezultata postala je i uzor mnogim djevojčicama kojih je u Bužimu sve više na sportskim terenima, a između njih će, kaže Naila, sasvim sigurno izrasti neka nova možda bolja i uspješnija sportašica nego što je ona.

U ovoj, 2020. godini Naila je svoje uspjehe počela pisati zlatnim slovima. Proglašena je za najbolju sportašicu u ženskoj konkurenciji u općini Bužim a isto tako i Unsko-sanskom kantonu. U prošloj je godini nastupala na svjetskom prvenstvu i postala viceprvakinja svijeta u svojoj kategoriji! Uvrštena je u TOP 15 najboljih sportistkinja u Bosni i Hercegovini. Prvi puta je učestvovala na Evropskom kick-boxing kupu i postala viceprvak Evrope u kick-boxu.


Uspjeh nije nešto što se dešava samo od sebe. Uspjeh se uči, trenira, a onda dijeli sa drugima. A prvi korak ka uspjehu je vjera u sebe, čak i onda kada niko ne vjeruje. Ja nisam bila sama na svom putu uspjeha imala sam mnogo ljudi kraj sebe i iza sebe. Porodica, Izvršna vlast USK-a i Općine Bužim. Da nije bilo mojih trenera, moga kluba, ne bih napravila ovakav uspjeh. Zato je ovo uspjeh i mog glavnog trenera Amira Tahića i drugih naravno, kaže nam Naila Krupić.


Drznula se Naila zbog nepravde koju je osjetila na vlastitom primjeru i zapostavljenosti sjajnih rezultata iz viteškog grada Bužima, napisati Otvoreno pismo nadležnima u Vladi Federacije i svima ostalima u nižim nivoima vlasti. Ona između ostalog piše:

Ako nagrađujete historijske uspjehe BiH u sportu, moram Vas podsjetiti na još jedan historijski rezultat napravljen u borilačkom sportu, individualnoj disciplini, u Taekwon-do-u, kada je PRVA MEDALJA SA SVJETSKOG PRVENSTVA donesena u BiH, u aprilu 2019. godine, od strane mene kao reprezentativca BiH, također srebrena medalja i u konkurenciji od 40 najboljih sportista u svijetu. Vidite čuda, kao nagradu za historijski uspjeh dobila sam doček koji je napravljen u mojoj općini (meni srcu najdraži gest koji sam doživjela), 200,00 KM od općine Bužim i poklon od Premijera Kantona, na čemu im se ovim putem zahvaljujem (a troškovi Svjetskog prvenstva iznosili su 1.000,00 EUR, bez troškova priprema i ostalih troškova mene kao sportiste)… Prvi sam sudija u Taekwon-do-u iz Bosne i Hercegovine koji ima certifikat za suđenje na Evropskom prvenstvu, još jedan historijski uspjeh u sportu Bosne i Hercegovine…Kao sportista razočarana sam u Vas lično, ministrice Dujmović, ali i instituciju koja treba da njeguje i pomaže sportiste…, Ovakvim (ne)radom samo tjerate sportiste iz države, a kasnije kada naprave najbolje rezultate pod okriljem druge zastave, hvalite se  (što bi naš stari narod rekao na sva usta) da „vuku korijene“ iz naše nam jedine BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!