VIDEO: Trojica uhapšenih iz Bihaća u akciji Bure izvedeni iz MUP-a - Dvojica idu u Tužilaštvo Livanjskog kantona

Nastavak akcije

VIDEO: Trojica uhapšenih iz Bihaća u akciji Bure izvedeni iz MUP-a - Dvojica idu u Tužilaštvo Livanjskog kantona

Objavljeno na dan 29.03.2021 - 11:55 | Izvor: USKinfo.ba |


Pripadnici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku  MUP-a USK su pod nadzorom Kantonalnog tužilašta USK - Bihać i Kantonalnog tužilašta kantona 10 - Livno proveli operativnu akciju kodnog naziva „BURE 2“, a koja je nastavak aktivnosti od prošle godine koje su rađene s ciljem razbijanja lanca distribucije i prodaje narkotičkih sredstava na područje USK-a.

Tokom navedenih pretresa pronađena je veća količina suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na biljnu vrstu „Cannabis sativa L“, određene količine praškaste materije bijele i smeđe boje za koje se sumnja da se radi o narkotičkim sredstvima „Kokain“ i „Heroin“, veća količina vojnog i lovačkog naoružanja, veći iznos novca za kojeg se sumnja da je pribavljen prodajom narkotika, veća količina neoznačenih cigareta, vage za precizno mjerenje, mobilni telefoni i drugi predmeti koji su privremeno oduzeti i koji će poslužiti u daljem dokaznom postupku.

VEZANA VIJEST: FOTO - MUP USK-A O DETALJIMA AKCIJE ''BURE'' I RAZBIJANJU LANCA DISTRIBUCIJE NARKOTIČKIH SREDSTAVA

Ovom prilikom slobode je lišeno pet osoba i to dvije na području općine Drvar koje su slobode lišene od strane policijskih službenika MUP-a Kantona 10 i tri sobe koje su lišene slobode na području grada Bihaća i to:
- I. M. rođen 2001 godine iz Bihaća,
- I. A. rođen 1986 godine iz Bihaća i
- I. M. rođen 1998 godine iz Bihaća, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238. KZ F BiH („Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“) i člana 239. KZ F BiH („Posjedovanje i omogućavanje uživanja pojnih droga“).

Trojica uhapšenih iz Bihaća u akciji Bure izvedeni su iz MUP-a prije nekoliko trenutaka, a kako saznajemo dvojica idu u Tužilaštvo Livanjskog kantona.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!