TRENUTNO ČITATE
VIDEO - Turizam u Bihaću

USK

VIDEO - Turizam u Bihaću

Objavljeno na dan 05.07.2021 - 11:18 | Izvor: USKinfo.ba | bhrt.ba


Dolaskom toplijih dana počinje i sezona godišnjih odmora. Većina je u dilemi gdje i kako otići na more. S prosječnom platom u Bosni i Hercegovini za mnoge je to misaona imenica. Iz tog razloga, većina građana se odlučuje odmor provesti u našoj zemlji.

Vodopadi, nacionalni parkovi, historijski spomenici…, samo su neka od prirodnih bogatstava koje naša zemlja nudi, a koja mogu biti sasvim dobra alternativa za godišnji odmor. Bišćani pored rijeke Une na more skoro ni ne pomišljaju.

ARMIN AMIDŽIĆ, direktor Turističke zajednice grada Bihaća

Rijeka Una je s pravom glavna asocijacija s obzirom na prirodne ljepote koje nudi posjetiteljima, kadrove, fotografije koje možete dobiti kraj te rijeke koje će asocirati na svjetske destinacije. Da ne spominjemo njenu vrijednost u ovim vrućinama. Jedan skok u rijeku Unu drži temperaturu tijela onako kako biste željeli, cijeli dan ste rashlađeni i u dobrom raspoloženju.

Svoju šansu u domaćem turizmu vide mnogi. Jedan od njih je i Amir Kurić koji je četrnaest godina živio u Nizozemskoj, a u Bihać se vratio kako bi ostvario san – da razvije drugačiju turističku ponudu. Iako su mnogi Amirovi prijatelji ispočetka bili iznenađeni njegovom odlukom o povratku, on se nije pokajao.

AMIR KURIĆ

Više stvari planiram ovdje raditi. Pokušavam u svakom slučaju da nadopunim ono čega nema, da probam nove stvari, da obogatim tu turističku ponudu. Vožnja quadovima, stand-up paddling, možda i zipline… Ljudi imaju iskrivljenu sliku o zapadu. Svi vide ovdje te ljude sa novcima, dobrim automobila i stvore sebi pogrešnu sliku da se tamo i sa malo ,ili bez rada, može puno napraviti.

I dok mladi maštaju o odlasku iz BiH smatrajući kako za njih ovdje nema prilika, Amir Kurić je Amsterdam zamijenio Bihaćem. Uvjerio se kako sunce tuđeg neba nikada neće grijati kao što grije ovdje.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!