VIDEO - U Barceloni uhapšeno 16 članova ''bosanskog klana''

Španija

VIDEO - U Barceloni uhapšeno 16 članova ''bosanskog klana''

Objavljeno na dan 22.11.2016 - 15:20 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


U zajedničkoj akciji španske policije i Europola u Barceloni je uhapšeno 16 pripadnika tzv. "bosanskog klana" koji su osumnjičeni za trgovinu ljudima i organizovani kriminal.

Uhapšeni se terete da su nasilno iz BiH odvodili žene, neke i maloljetne, da bi za njih krali u turističkim područjima Španije. Organizacija koju čine članovi porodice se smatra da je organizovala trgovinu ljudima i razmjenu iz jednog grada u drugi za iznose od 5.000 eura.

U toku akcije je evidentirano devet maloljetnih osoba koji su zatečeni u veoma lošim higijenskim uslovima. Uz pomoć falsfikovanih dokumenata osobe su iz BiH dolazile do Španije. Žrtve trgovine ljudima su završavale u Italiji, na jugu Francuske ili u Španiji.

Sumnja se da su muškarci bili posvećeni pljačkama, posebno putničkih vozila i kampera, dok su žene džeparile. Organizovana grupa je imala jasno definisane uloge članova, kao i zadatke.

Pogledajte hapšenje:

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!