VIDEO - U Ćoralićima kod Cazina obilježena godišnjica formiranja Vazduhoplovne grupe Bihać

USK

VIDEO - U Ćoralićima kod Cazina obilježena godišnjica formiranja Vazduhoplovne grupe Bihać

Objavljeno na dan 18.05.2021 - 18:04 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- U znak sjećanja na poginule pilote, Samira Beganovića iz Pećigrada i Edvina Iftića iz Bihaća, te pripadnika Vazduhoplovne grupe, Nermina Beširevića iz Ostrošca, na spomen obilježju u Ćoralićima položeno je cvijeće i proučena Fatiha

Bila je ovo prilika za podsjećanje na prvi let bh. pilota Samira Beganovića i Edvina Iftića, koji su udarili temelje stvaranju Ratnog vazduhoplovstva Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Vazduhoplovna grupa Bihać bila je bitna veza ovog kraja sa vanjskim svijetom , a glavna komunikacija odvijala se preko aerodroma u Ćoralićima. Zato se obilježavanju  i ove godišnjice treba posvetiti posebna pažnja, ističe Zuhad Porčić, povjerenik MZ Ćoralići.

Aerodrom Ćoralići upisan je u ratne anale i zauzima značajno mjesto u ukupnom doprinosu odbrane  ne samo tadašnjeg “bihaćkog džepa”, već i BiH.     
 

                            
''Ova je jedinica za vrijeme rata uspješno transportovala oko 600 tona humanitarne pomoći'', podsjetili su savjetnik gradonačelnika Cazina  i  resorni kantonalni ministar, Jusuf Bajrakterević i Samir Jašaragić.                                                                           
Helikopter ispred Osnovne škole „Ćoralići“ podsjeća na ta  herojska ratna vremena, a posebno na doprinos pripadnika Vazduhoplovne grupe, koji zaslužuju naše poštovanje, prije svih, oni koji nisu među živima. TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!