VIDEO - U padu helikoptera kod Šibenika poginula jedna osoba, traga se za drugim članom posade

VOJNA LETJELICA

VIDEO - U padu helikoptera kod Šibenika poginula jedna osoba, traga se za drugim članom posade

Objavljeno na dan 27.01.2020 - 13:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U padu vojnog helikoptera u blizini Šibenika u Hrvatskoj poginula je jedna osoba, dok se za drugim članom posade još uvijek traga, javljaju hrvatski mediji.

Iz Ministarstva odbrane Republike Hrvatske kazali da je riječ o helikopteru Kiowe OH-58 D koji se srušio tokom trenažnog leta između Zablaća i otoka Zlarina.

"Letjela su dva helikoptera i sve je bilo normalno. Odjednom je nešto upalo u more", kazali su očevici, javlja Jutarnji.hr.

Let je započeo u 10:30 sati, a pad aviona dojavljen je policijskoj stanici u 11:06 sati. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena su tri broda pomorske policije, vatrogaci, hitna služba i druge nadležne spasilačke službe. Na teren su potom upućeni i vojni službenici.

Predsjednik Mjesnog odbora Zlarin, Tomislav Kranjac, izjavio je kako nije vidio trenutak pada helikoptera, ali je opisao da je na moru vidio više brodica i jedan helikopter koji kruži nad tim područjem, prenosi Slobodna Dalmacija.

U Šibenik je hitno otputovao hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević koji će nakon toga otići u Zemunik gdje će u 14.30 sati održati konferenciju za novinare. Identitet članova posade koji su bili u helikopteru u trenutku pada još nije poznat.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!