VIDEO: U toku konferencija PIT KRAJINA u Cazinu - Učestvuju privrednici iz sedamdeset kompanija

CAZIN

VIDEO: U toku konferencija PIT KRAJINA u Cazinu - Učestvuju privrednici iz sedamdeset kompanija

Objavljeno na dan 20.06.2019 - 13:53 | Izvor: USKinfo.ba |


Konferencija PIT Krajina se održava u organizaciji konsultantske kuće Targer Engineering & Consulting iz Sarajeva i grada Cazina. Učesnici na konferenciji su privrednici oko 70 kompanija.

PIT konferencija (Proizvodnja – Industrija – Tehnologija) se održava s ciljem okupljanja svih rukovodećih i stručnih kadrova proizvodnih kompanija, kao i svih ostalih pojedinaca i organizacija koji sa proizvodnim kompanijama blisko sarađuju. Tri ključne misije konferencije su sticanje novih i nadogradnja postojećih:

- Znanja, ideja i perspektiva
- Poslovnih kontakata i poznanstava
- Inspiracije i nadahnuća

Konferencija PIT Krajina 2019 ima zadatak da gore navedene ciljeve i misije samog događaja aktuelizira i približi prvenstveno privredi bosanske Krajine. Također, dodatni zadatak je da se krajiška privreda povezuje sa ostatkom BiH i i regijom jugoistočne Evrope. Kao dodatni stimulans svim granama industrije i privrede, jaka krajiška dijaspora može konferenciju koristiti kao platformu za nove značajnije aktivnosti na polju privredne saradnje ili investicija.

Na konferenciji će biti upriličena panel diskusija kroz koju će učešće uzeti eminentni stručnjaci kao i vlasnici i menadžeri uspješnih kompanija iz BiH, regije i bh. dijaspore, koji će kroz diskusiju pokušati dati odgovor na pitanje kako poslovne zone i klasteri mogu biti izvor konkurentske prednosti i generator razvoja bh. privrede.

Tekst: Larisa Omerčić

VIDEO: USKinfo.ba 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!