VIDEO - Uhapsili je kad su otkrili šta je držala u stanu

Kuala Lumpur

VIDEO - Uhapsili je kad su otkrili šta je držala u stanu

Objavljeno na dan 12.06.2019 - 12:02 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Jedna gospođa iz Kuala Lumpura uhapšena je nakon što je otkriveno da odgaja šestomjesečnog ugroženog medvjeda u svom stanu.

Ona je objasnila je kako ga je našla uz cestu i uzela jer je mislila da je pas.

Komšije su 6. juna bili su šokirani kad su čuli režanje s gornjih spratova zgrade. Zatim su uočili nešto što je izgledalo poput medvjeda koji gura glavu kroz prozor stana i očajnički reži.

Prvo su pomislili kako se neko šali, no jedan od stanara koji žive ispod snimio je medvjeda, a ubrzo zatim pozvali su policiju.

“Jedan od mojih komšija zvao je policiju. Kad su policija i stručnjak za divlje životinje stiglu na scenu, otkrili su kako je medvjed bio zaključan sam u stanu, a njegova vlasnica otišla je u rodno selo na praznike”, napisao je jedan stanar zgrade na Facebooku.

Srećom, neko je uspio kontaktirati vlasnicu i ona se vratila - s objašnjenjem. Ispostavilo se kako nije namjeravala zadržati životinju predugo, nego samo dok ne ojača.

“Zapravo, našla sam medvjedića uz cestu u lošem stanju jedne noći”, rekla je policiji, dodavši da je odmah znala da mora životinju predati u zoološki vrt kad je shvatila da se radi o medvjedu.

Policija je potvrdila kako je žena, inače lokalna pjevačica koja je učestvovala u malezijskom realiti šou, uhapšena jer je uzgoj zaštićenih životinja kao što je Sunčev medvjed u Maleziji krivično djelo.




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!