VIDEO - Upis studenata: Vlada USK dala saglasnost Senatu Univerziteta u Bihaću

USK

VIDEO - Upis studenata: Vlada USK dala saglasnost Senatu Univerziteta u Bihaću

Objavljeno na dan 25.06.2021 - 06:10 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Vlada Unsko-sanskog kantona prošle sedmice je Senatu Univerziteta u Bihaću dala saglasnost na Prijedlog odluke o upisu studenata na prvu godinu studija u akademskoj 2021/ 2022. godini na osnovu čega je raspisan konkurs za upis...

Na tri studijska ciklusa trebalo bi biti upisano 712 kandidata na 48 studentskih programa. Na studij prvog ciklusa fakulteta Univerziteta u Bihaću u narednoj akademskoj godini trebalo bi biti upisano  oko 500 kandidata, na studij drugog 205 a trećeg ciklusa 10 studenata.

Senat Univerziteta je Vladi predložio otprilike isti broj kandidata kao i prošle godine. 21. juna raspisan je konkurs za upis pa je u toku prijava kandidata. Dan nakon prvog, 17. jula, počinje drugi rok za prijem prijava kandidata koji se ne uspiju upisati u prvom roku ili dođu s drugih univerziteta. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću na jesen bi trebalo biti upisano dvadeset redovnih, pet redovnih samofinancirajućih te 5 vanrednih, ukupno trideset studenata. U prva tri dana upisa, odziv kandidata je iznad očekivanja.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!