VIDEO - Upoznajte djevojčicu koja se rodila i odrasla u zatvoru

Afganistan

VIDEO - Upoznajte djevojčicu koja se rodila i odrasla u zatvoru

Objavljeno na dan 18.12.2017 - 21:47 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Jedanaestogodišnja Mina rođena je i odrasla u zatvoru u Afganistanu i nikad nije bila izvan njega, otkrila je videoreportaža na VOA portalu.

    "Moj otac je ubio ljude pa su zatočeni on, moja majka, brat i ujak. Otac i brat umrli su u zatvoru. Ja sam ovdje rođena i odrasla", rekla je djevojčica novinarima.

Njena porodica osuđena je na smrt zbog učestvovanja u 27 ubistava, brat i otac su joj obješeni, a majka pošteđena zbog trudnoće.

Osnovnu školu Mina pohađa u zatvorskom obrazovnom centru, druži se samo s djecom ostalih zatvorenica, a najviše od svega bi željela da ona i njena majka izađu na slobodu i da jednog dana postane doktorica. Minina majka joj ne dozvoljava da izađe iz zatvora sama.

    "Prije će me objesiti nego mi oduzeti dijete. Moj život ovisi o njoj. Ne mogu bez nje ni trenutka, objesit ću se", prijeti majka Shirin.

Ona smatra kako je vanjski svijet preopasan za njenu kćer, a bez obzira na to što na slobodi ima još dva starija sina, oni nju i Minu ne posjećuju niti pokazuju interes za sestru.

Budućnost jedanaestogodišnje Mine je neizvjesna, a zasad će i dalje ostati živjeti u zatvoru za zločin koji nije počinila.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!