VIDEO - USK: 400.000 KM za stipendije studentima iz boračkih populacija

Vlada USK

VIDEO - USK: 400.000 KM za stipendije studentima iz boračkih populacija

Objavljeno na dan 10.05.2016 - 13:23 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Vlada Unsko-sanskog kantona, na čelu sa premijerom mr.sci. Izudinom Saračevićem, na sjednici, održanoj danas u Bihaću, dala je saglasnost na Pravilnik o kriterijima za dodjelu stipendija studentima boračkih kategorija sa područja ovog Kantona. Ovim su utvrđeni uvjeti, kriteriji i postupak dodjele stipendija, a konkurs će objaviti Ministarstvo za pitanja boraca i RVI. Za stipendije je planirano 400 000 KM.

Na današnjoj sjednici Vlada USK utvrdila je i prijedlog utroška sredstava za subvencije smještaja i ishrane studenata u studentskim domovima u univerzitetskim centrima van Bihaća.

Iz resora zdravstva i socijalne politike razmatrano je nekoliko izvještaja o programu utroška sredstava za pomoć socijalno ugroženim osobama te izvještaj o radu i program rada Doma zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje je konstatovano dobro upravljanje i zalaganje menadžmenta što je, u zadnjih godinu dana, rezultiralo saniranjem teške finansijske situacije.





KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!