VIDEO - USK: Aktuelizirana problematika rada ugostiteljskih objekata

USK

VIDEO - USK: Aktuelizirana problematika rada ugostiteljskih objekata

Objavljeno na dan 01.07.2021 - 17:57 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Ministrica privrede Samra Mehić i predstavnici gradskih i općinskih službi nadležnih za poslove privrede, urbanizma i građenja na današnjem sastanku razmotrili su problematiku vezanu za rad ugostiteljskih objekata, između ostalog i onu vezanu za kategorizaciju hotela.

 Najviše pažnje tokom današnje sastanka ministrice privrede i predstavnika gradskih i općinskih  službi nadležnih za poslove privrede, urbanizma i građenja je izazvala tema o upotrebnim dozvolama za ugostiteljske objekte, te o rješenjima odnosno privremenim rješenjima za kategorizaciju hotela.

Jedno od takvih izdanih privremenih  rješenja od strane Ministarstva privrede Unsko sanskog kantona upravo je predmet istrage koju provodi Kantonalno tužilaštvo. Kako bi u budućnosti izbjegli ovakve situacije u Ministarstvu tvrde, privremena rješenja se više neće izdavati.
VIDEO
Izdavanje privremenih rješenja za kategorizaciju hotela u Ministarstvu privrede Unsko sanskog kantona je bila redovna praksa jer su zahtjevi stizali bez upotrebne dozvole, koja je zakonski obavezna. Kod većine zahtjeva je neophodna dokumentacije upotpunjena u nekom razumnom roku, dok su drugi, koji to nisu učinili ni nakon 5 godina predmet istrage Kantonalnog Tužilaštva. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!