VIDEO -  USK: Kantonalnim inspektorima pune ruke posla

USK

VIDEO - USK: Kantonalnim inspektorima pune ruke posla

Objavljeno na dan 19.11.2020 - 06:10 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


- Uz redovne inspekcijske nadzore, inspektori kontrolišu i poštivanje higijensko epidemioloških mjera, donesenim u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove prošlog mjeseca izvršili su 1137 inspekcijskih nadzora. Uz to, obavili su i 300 veterinarsko–sanitarnih pregleda.

Iako je šest inspektora bilo u samoizolaciji, organizirani u dvije smjene, radnim, ali i danima vikenda, na terenu  su kontinuirano pratili i provođenje naredbi i preporuka kriznih štabova.

U ovom periodu izdana su 193 prekršajna naloga sa ukupnim finansijskim efektom u iznosu od 166.000 KM, te je podnesen 21 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i 4 krivične prijave.

Kako je cilj inspekcijskog djelovanja i rada na terenu prvenstveno preventivnog i korektivnog karaktera inspektori su, gdje god je to bilo moguće, otklanjali uočene greške odmah i na licu mjesta, odnosno izdavali su rješenja o otklanjanju nedostataka i nepravilnosti. 


U vezi s tim izdana su 232 rješenja, dok su u slučajevima gdje je utvrđeno grubo kršenje važećih zakonskih propisa ili su subjekti nadzora ponovili prekršaje, izrečene zakonom propisane mjere, srazmjerne učinjenom prekršaju.

Zbog pogoršane zdravstveno-epidemiloške situacije  aktivnosti na praćenju implementacije naredbi i preporuka nadležnih kriznih štabova i dalje će biti u fokusu rada Kantonalne uprave, ističu u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

 

Foto:RTVUSK
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!