VIDEO - Užas u pravoslavnoj crkvi: Sveštenik maltretirao bebu tokom krštenja

Dobio i pare

VIDEO - Užas u pravoslavnoj crkvi: Sveštenik maltretirao bebu tokom krštenja

Objavljeno na dan 13.08.2019 - 07:18 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Sveštenik se branio da nije kriv i da je majka previše emotivno reagirala zbog toga što nije bila spremna da krsti bebu.  

Ruski pravoslavni sveštenik Fotij Nečeporenko (55) suspendiran je na godinu nakon što se pojavio videosnimak na kom se vidi kako "mlatara" bebom za vrijeme krštenja, dok je novorođenče vrištalo od užasa. Dijete je tom prilikom zadobilo ogrebotine po vratu i ramenima, prenosi ''Daily Mail''. 

Uznemirena majka pokušala je da intervenira kako bi uzela svoje dijete od "pomahnitalog" sveštenika. Međutim, on je to odbio, a u borbi da mu zgrabi dijete iz ruku, majka je zapalila maramu na svijeće. Majka je istakla da je dijete doživjelo stres nakon ovog zastrašujućeg krštenja. 

- Povrijedio je bebi vrat i ramena. Otad je moja beba uplašena i redovno ima napade panike i histerije - rekla je užasnuta majka. 

Nakon što joj je vratio uplakanog sina Demida, sveštenik joj je rekao da već 26 godina radi svoj posao. 
- Učinio je sve da povrijedi dijete. Vidio je da je beba velika i da nije moguće da je potopi u tako maloj posudi. Mogao je da zapljusne djetetu vodu po glavi, ali nije želio, nastavio je po svom. Maleni je plakao, a ja sam se bojala i dotrčala sam do njega da mu uzmem dijete iz ruku. Mogla sam se zapaliti tom prilikom, pošto je plamen svijeće zahvatio moju maramu - dodala je. 

Novinska agencija Fontanka izvijestila je da je ceremonija krštenja, koja je koštala 3.500 rubalja (oko 50 eura), ličila na sadističku vježbu, a beba je dobila ogrebotine i modrice.

Prije nego što je suspendiran, sveštenik se branio i okrivio majčinu "jaku emociju". 

- Pa, šta se dogodilo? Ništa, i uopće nisam kriv. Majka je pretjerano i emotivno odreagirala. Ona je osoba bez crkvenog iskustva, nije bila spremna za krštenje bebe - rekao je suspendirani sveštenik.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!