VIDEO: Vanredni press u Vladi USK - Civilna zaštita sa 120 pripadnika stigla u Sanski most, škole zatvorene dva dana!

Poplave 2019

VIDEO: Vanredni press u Vladi USK - Civilna zaštita sa 120 pripadnika stigla u Sanski most, škole zatvorene dva dana!

Objavljeno na dan 14.05.2019 - 00:21 | Izvor: USKinfo.ba |


Na području Unsko-sanskog kantona zbog kiše koja bez prestanka pada već više od 24 sata zabilježen je porast vodostaja rijeka Une, Sane, Klokota, Mutnice i Horljave. 

Tim povodom, u Unsko-sanski kanton stigla je i Federalna uprava civilne zaštite sa 120 pripadnika. Štab FUCZ za ovu potrebu, formiran je u Sanskom Mostu, gdje se večeras očekuje teško stanje, budući da je rijeka Sana prešla kritičnu tačku za 8 cm.

Stiglo je i 35 000 vreća sa pijeskom koje bi trebale poslužiti u odbrani od poplava. Također, na terenu su i četiri čamca sa pripadajućim posadama. 

Sve ovo, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj kasno večeras u Vladi USK. 

Donesene su odluke o pružanju pomoći općinama Bosanska Krupa i Sanski Most, koje su proglasile stanje prirodne nesreće. Obje općine će po hitnom postupku dobiti po 20 000 KM. 

Premijer USK u dogovoru sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja i Sindikata, donio je odluku o prekidu nastave naredna dva dana na području cijelog Unsko-sanskog kantona. 

Kakvo je zapravo stanje na terenu i šta možemo očekivati u toku noći, poslušajte u izjavi direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i premijera USK-a, Mustafe Ružnića. 

Zbog teškog stanja na terenu, premijer USK-a, otputovao je u Sanski Most gdje će provesti noć, a sutra ujutro najavio je posjetu poplavljenim područjima i štabu civilne zaštite u Bosanskoj Krupi. 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!