VIDEO - Velika Kladuša: Klizište na dionici puta u naselju Podzvizd problem svih nivoa vlasti

USK

VIDEO - Velika Kladuša: Klizište na dionici puta u naselju Podzvizd problem svih nivoa vlasti

Objavljeno na dan 13.07.2021 - 07:10 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba | Foto:Rtvusk


- Klizište koje postoji već godinama na cesti u naselju Podzvizd u velikokladuškoj općini, sve je veće i opasnije za učesnike u saobraćaju. Iako je bilo popravki ovog dijela puta, klizište se sve više širi. Kako je prije dvije godine ova cesta dobila oznaku magistralne, tako se otvorila mogućnost da sanaciju i ovog klizišta odradi Javno preduzeće „Ceste Federacije BiH“. Upravo predstavnici ovog preduzeća, na čelu sa Mustafom Ružnićem premijerom USK-a, te vijećnicima u Općinskom vijeću Velika Kladuša, danas su posjetili ovaj lokalitet kako bi se dogovorila sanacija...

Tokom proteklog vremena održan je i radni sastanak između Vlada Federacije BiH i Unsko sanskog kantona, na kojima su delegirani problemi saobraćajnica u ovom dijelu BiH.

Tim sastancima prisustvovali su i predstavnici Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“, pa je i problem klizišta na dionici ceste koja prolazi kroz velikokladuško naselje Podzvizd, postao prioritetom u smislu njene sanacije. Posebno gledano kroz prizmu činjenice da je tek prije dvije godine, ovaj regionalni put, dobio karakter magistralnog.Kako je ovom prilikom kazao premijer USK Mustafa Ružnić, završetak projektne dokumentacije očekuje se za dvije sedmice, te će biti poznat finansijski okvir za rješavanje ovog problema, za koji postoje i volja ali i želja da se završi ova dionica puta.

Inače, vijećnici Općinskog vijeća Velika Kladuša ovaj problem su delegirali premijeru Kantona, pa je tako i došlo do sastanka i posjete ovom lokalitetu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!