VIDEO - Veliki požar u Ljubljani, na terenu više od 150 vatrogasaca

Eu

VIDEO - Veliki požar u Ljubljani, na terenu više od 150 vatrogasaca

Objavljeno na dan 30.11.2021 - 10:24 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Rano jutros u skladištu u Ljubljani izbio je veliki požar. Požar je izbio u 4:00 sata ujutro, a nešto prije 10:00 sati je lokalizovan, iako je vatra i dalje intenzivna.

Zbog požara je obustavljen željeznički saobraćaj prema Gorenjskoj, a otežan je saobraćaj gorenjskom autocestom. Neki putevi u blizini mjesta požara su zatvoreni.

Prema riječima vatrogasaca, gori nekadašnja zgrada Metalke i Slovenijalesa, a na području izbijanja požara nije bilo nikoga.

Metalka Commerce je u vlasništvu hrvatskog državljanina Slavena Vukovića, a vlasnički udio preuzeo je 2015. godine od poznatog slovenskog poduzetnika Marjana Pišljara.

Gašenje požara, prema podacima policije, još uvijek traje, a požar gasi više od 150 vatrogasaca. Do sada su izgorjele najmanje dvije trećine zgrade, javlja Radio Slovenija.

Kako je za N1 rekao predstavnik vatrogasne stanice iz Ljubljana Robert Okorn, spriječeno je širenje požara na prostore zgrade koji još nisu zahvaćeni plamenom.

“Neki od krovova već su se srušili, ali činimo stvari kako bi naš rad bio siguran”, rekao je Okorn.

Prema njegovim riječima, uz vatrogasce iz ljubljanske Vatrogasne zajednice, u gašenju požara učestvuje 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!