VIDEO - Viber uveo novu opciju: Pogledajte kako da pravite sami svoje stickere

Noviteti

VIDEO - Viber uveo novu opciju: Pogledajte kako da pravite sami svoje stickere

Objavljeno na dan 18.09.2019 - 10:39 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Sa najnovijim ažuriranjem za Android, Viber predstavlja Create a Sticker funkciju, koja omogućava kreiranje sopstvene kolekcije stikera bez napuštanja aplikacije. Svaka kolekcija može da sadrži do 24 stikera.

Kako bi se počelo sa kreiranjem stikera, potrebno je otvoriti novu alatku za kreiranje u "sticker market" sekciji platforme ili preko menija u okviru bilo kog razgovora.

Opcija za editovanje/obradu će omogućiti izbor sopstvene fotografije, prije zumiranja, rotiranja ili kropovanja preko magic wand alatke. Moguće je i dodavanje dekoracija. Konačna kreacija se može obilježiti kao javna ili privatna, u zavisnosti od preferencija korisnika.

Telegram i Gboard već imaju sopstvena rješenja za kreiranje prilagođenih stikera, ali Viberova funkcija je trenutno mnogo lakša za otkrivanje nego Gboard-ova i jednostavnija za korišćenje nego Telegramovo rješenje.
Ažuriranje, koje omogućava kreiranje prilagođenih stikera u Viberu će u narednim danima biti dostupno preko Play Store-a. Desktop i iOS korisnici će morati da sačekaju neko vrijeme dok funkcija ne bude dostupna i za njihove platforme.




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!