VIDEO: Vildana Alibabić prijavila ministra za prijetnje smrću, a poznato i čije ostavke traže - Je li večeras pala Vlada USK-a?

Bihać

VIDEO: Vildana Alibabić prijavila ministra za prijetnje smrću, a poznato i čije ostavke traže - Je li večeras pala Vlada USK-a?

Objavljeno na dan 28.10.2019 - 20:17 | Izvor: USKinfo.ba |


Završena je vanredna konferencija za novinare Naše stranke koja je bila zakazana za danas u 18 sati. 

Najkraće, Naša stranka traži smjenu ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Damira Omerdića i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Sulejmana Kulenovića. 

Odlazak ministra Omerdića traže iz razloga što smatraju da nema potreban kapacitet za obavljanje ove funkcije, te zbog katastrofalnog stanja u obrazovanju. Kao primjer su naveli štrajk prosvjetnih radnika, ali i određene opstrukcije prilikom pokušaja provođenja kontrole u oblasti visokog obrazovanja. 

Ministar Sulejman Kulenović je navodno uradio nešto mnogo gore. Naime, zastupnica u Skupštini USK-a ga je prijavila MUP-u USK-a zbog prijetnji smrću koje joj je navodno uputio na posljednjoj sjednici Skupštine USK-a, tačnije ispred skupštinske sale. 

S obzirom da Vildana Alibabić zbog zdravstvenih razloga nije mogla dati izjavu za medije pred kamerama, uputila ju je u pismenoj formi. 

Novi zahtjevi 

Ostale detalje pogledajte u video materijalu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!