VIDEO - Vučić komentarisao pomoć BiH: Ajde bre, moram da slušam svakojake uvrede na račun naše zemlje

LJUT I NERVOZAN

VIDEO - Vučić komentarisao pomoć BiH: Ajde bre, moram da slušam svakojake uvrede na račun naše zemlje

Objavljeno na dan 03.07.2020 - 09:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na RTS-u gdje je govorio o novim mjerama zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, ali i o pomoći koju je BiH htjela poslati Novom Pazaru, a koju je Srbija odbila.

"Mi svakog dana šaljemo po milion eura. A ovi u Bosni kažu - ne, mi ćemo 50.000 eura, odmah se to pošalje, mi ćemo da pomognemo. Ajde bre, moram da slušam svakojake uvrede na račun naše zemlje. Golema grbina, mogu da izdržim sve lične napade, ali neću da pustim da nam državu uništavaju spolja i iznutra, zato što misle da imaju pravo. I da se svi dogovaraju oko toga zato što im smeta snažna Srbija. Zato što im smeta Srbija u kojoj je mir i stabilnost. Nikome neću dozvoliti da uruši mir i stabilnost, u Pazaru, niti bilo gdje u našoj zemlji", poručio je Vučić.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je dobilo odgovor iz susjedne Srbije na ponuđenu pomoć u vidu dva medicinska tima koji su bili spremni otići u Novi Pazar i pomoći kolegama u borbi protiv koronavirusa.

"Srbija zahvaljuje na ponuđenoj pomoći institucija BiH i istovremeno obavještava da za sada kapaciteti zdravstvenog sistema Republike Srbije, uključujući i Opštu bolnicu u Novom Pazaru, u potpunosti zadovoljavaju potrebe pacijenata, što podrazumijeva dovoljnu količinu medicinske opreme i potreban broj zdravstvenih radnika", stoji u odgovoru.

Dio u kojem Vučić komentariše pomoć iz BiH možete poslušati od 33:11.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!