VIDEO -  Vučić: Nisam pucao na Sarajevo, bio sam na Palama i radio svoj posao

PREDSJEDNIK SRBIJE

VIDEO - Vučić: Nisam pucao na Sarajevo, bio sam na Palama i radio svoj posao

Objavljeno na dan 06.03.2021 - 07:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nikada u životu nije pipnuo snajper i da su zlonamjerne i glupe optužbe u kojima ga se optužuje da je pucao po građanima Sarajeva tokom agresije na BiH.

On je u intervjuu za Face TV rekao da u pravilu nikad ne odgovara na ovakva pitanja jer neće i ne voli da se pravda i da je te priče najbolje "pustiti".

"Pričaju kako sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, čitam gluposti svakog dana. Nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku. Ne mogu gluposti i laži da slušam. Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam te gluposti slušao. Ne odgovaram na to, jer zlonamjernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam. Pustite te priče. U Beogradu ne mogu da me pobijede, jer žive u ’96. i ’97. Samo se magarac ne mijenja. Ja sam promijenio i političku stranku, rekao sve svom narodu, nisam kriv ništa. Ako ne čitate knjige i ne obrazujete se, onda ste magarac. Možda sam nekad bio bolji, možda sam sada lošiji", kazao je Vučić.


Rekao je da garantuje da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala te da lično voli RS i ne krije to, ali da voli i BiH.

"Jeste li čuli od Srbije da priča o ocjepljenju RS-a? Mislim ono što govorim, iako se Mile nekada na mene naljuti. Mora da bude više poštovanja, moraju i bošnjački lideri pokazati više poštovanja prema RS-u, pa će takav odgovor dobiti i od Srba. Opredjeljenje većine Srba je da idu iz BiH, a razmislite da li je to krivica samo Srba, ne bih rekao. Niko ne priča o cijepanju i pravljenju novih država", dodao je Vučić

Naglasio je da sa Dodikom ima dobre odnose i da više neće vraćati te odnose na ono što je bilo u vrijeme Miloševića i Karadžića.

"Ni Srbija, ni RS, ni Federacija to ne smiju sebi da dozvole. Mi imamo drugačiji pogled na to kako su se stvari u prošlosti odvijale", zaključio je Vučić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!