VIDEO - Vučić posjetio obnovljeni Hram Svetog Save i poručio: Ovo će biti nova Aja Sofija

PODIJELIO SVOJE UTISKE

VIDEO - Vučić posjetio obnovljeni Hram Svetog Save i poručio: Ovo će biti nova Aja Sofija

Objavljeno na dan 23.10.2020 - 07:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je obišao završne radove na Hramu Svetog Save u Beogradu, nakon čega je utiske objavio na svom Instagram profilu.

Naime, Vučić je vidno uzbuđen u videoporuci na Instagramu kazao da hram izgleda bolje "od velike i veličanstvene Aja Sofije" i da će biti zapravo nova "Aja Sofija".

"Večeras prvi put otkad su sve skele sklonjene smo prvi put u Hramu Svetog Save i hoću samo za sve ljude u Srbiji i širom svijeta da kažem da naš hram izgleda bolje i od velike i veličanstvene Aje Sofije i da će biti nova Aja Sofija. Ima preko 50 miliona kockica mozaika, 320 tona mozaika i toliko lijepo izgleda da, kao što je njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao, nedostaju riječi", istakao je Vučić u videu.


Na kraju je kazao da se raduje što će svi građani Srbije i svi Srbi gdje god da žive, uskoro moći doći u hram i uvjeriti se u ono što su generacije prije njih uspjele napraviti.

Na Instagramu su objavljene i fotografije posjete, a sa Vučićem su hram posjetili patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i novoimenovani ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić.

 

Foto:Instagram
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!