VIDEO - Vukanović: Gdje ste letjeli s avionima koje ste iznajmljivali, jeste li išli u posjetu Merkelovoj, Putinu?

!

VIDEO - Vukanović: Gdje ste letjeli s avionima koje ste iznajmljivali, jeste li išli u posjetu Merkelovoj, Putinu?

Objavljeno na dan 27.09.2019 - 11:17 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Narodni poslanik Nebojša Vukanović ponovno je žestokim govorom uzburkao duhove među vladajućom koalicijom. Glavne teme njegovog izlaganja bile su najavljeno poskupljenje i odustajanje od poskupljenja struje, nabavka aviona za potrebe vlade Republike Srpske i današnji protesti u Banjoj Luci.

„Ovo je jedna velika pobjeda. Vi ste kapitulirali i odustali od poskupljenja struje. A, mi ćemo izaći masovno da to proslavimo. To je jedna u nizu vaših bijelih zastava. Čim smo vas stisli, vi ste se povukli. Jutros te donijeli odluku da imenujete Milenka Čabrića za v.d. direktora Osnovne škole Aleksa Šantić u Osmacima. Odustali ste od onoga kriminalca čiji sam dosije donio. Je li i to kapitulacija? Pitajte Nataliju Trivić, pa će vam reći“, započeo je slavodobitno poslanik Nebojša Vukanović.

Nakon uvodnih minuta Vukanović se žestoko obrušio na kupovinu novog aviona za potrebe Vlade Republike Srpske u vrijednosti od 19 miliona maraka.

„Mene jako interesuje gdje ste vi letjeli s tim avionoma kada ste ih iznajmljivali? Ja ne znam ni za jednu zvaničnu posjetu. Jeste li išli u posjetu Merkelovoj, Putinu, gdje ste letjeli s avionima koje ste iznajmljivali? Imam jedan podatak. Citiraću Milorada Dodika: Utorak, 20. juni 2017., nakon dva leta na Krf on je rekao: `O mojim službenim putovanjima imam obavezu da informišem zvanične organe, a ne novinare koji me to pitaju`. Vrlo bahato, kako to njemu i odgovara. Dakle, vi avion koristite u jednom mjesecu pet puta za let u Tivat, jednom Salzburg, jednom Ljubljana, dva puta Krf, to su vaši letovi. Koliko dugo ima da ste kupili ovaj avion prije“, upitao je Vukanović Viškovićeve ministre!?

A, onda je na red došlo i pitanje o odluci o poskupljenju pa nakon toga i naglom odustajanju od poskupljenja struje u Republici Srpskoj.
„Da se mi ne bismo nagađali, vrlo jasno ću vam navesti datume. Luka Petrović, 20. septembra 2019. godine na Herceg televiziji govori kako će se povećati cijena struje i da će se povećavati cijena neprekidno, dok se ne dostigne tržišnu cijenu kakva je u Evropskoj uniji. Dakle, gostuje na svojoj Herceg televiziji, kao svoj na svome, pola sata“, kazao je Vukanović, a onda se obratio premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću.

„Vi ste dali izjavu 20. septembra da poskupljuje struja do 500 kilovata. Kad poskupljuje? Dakle, tražili ste izjavu, evo vam snimak, da se više ne bismo naglabali“, kazao je Vukanović i na telefonu pokušao pustiti audio zapis izjave Luke Petrovića sa gostovanja na Dnevniku plus RTRS-a.

Vukanović je kazao kako bi bilo dobro da je i Petrović došao na sjednicu, pa da poslanicima položi račune.

Nakon što je pustio audio snimak govora Luke Petrovića, predsjedavajući narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović prekinuo je Vukanovića i zatražio da ne pušta snimku nego da je prepriča.

„Kaže Luka Petrović, pustio sam vam tonski: `Nastojaćemo da poskupljenje struje bude od januara, ako Prointer skrpi taj neki program, ako ne, biće narednih mjeseci“, kazao je Vukanović.

Na koncu, je Vukanović pozvao javnost na veliki protest koji se danas održava u Banjoj Luci.

„Vidite kako su poklekli, izađimo 10.000 ljudi u grad Banja Luka pa ćemo ih naučiti redu“, završio je Vukanović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!