VIDEO - Vukanović za BHRT: Opasno je kad Izetbegović prijeti unitarizmom, kao i kad Dodik otcjepljenjem

BiH

VIDEO - Vukanović za BHRT: Opasno je kad Izetbegović prijeti unitarizmom, kao i kad Dodik otcjepljenjem

Objavljeno na dan 11.03.2021 - 17:34 | Izvor: USKinfo.ba | bhrt.ba / Foto:Bhrt.ba


Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, kazao je u emisiji BHT1 uživo kako se u BiH “treba držati izvornog Daytona”.

On je, za razliku od ostatka opozicije, kako kaže, ostao na sjednici Narodne Skupštine koju je sazvao predsjedatelj Predsjedništva jučer ne bi li “urazumio Dodika”.

“Narodna Skupština njemu služu da svrne pažnju javnosti. On odgusla jednu narodnu gdje zaprijeti strancima”, kaže Vukanović i dodaje da su “opasne igre kojima se igra Milorad Dodik”.

“Kranje je vrijeme da se urazumimo… Sramota je kako se ponižava taj visoki dom. Krajnje je vrijeme da napravimo zaokret i izađemo iz ovog gdje nas plaše ova trojica. Koliko su opasne Dodikove priče, toliko su opasne i Bakirove o ukidanju entiteta i unitarnoj BiH. Krajnje je vrijeme da 25 godina nakon Daytona prihvatimo izvorni Dayton”, govori on.


Na upit zašto se opet gura priča o otcjepljenju, on kaže da je to zato jer “Dodik ide kod Erdogana u ponedjeljak”.

“Jedan opći kaos vlada. Da se ne bi pričalo o suštinskim problemima…, da ne bi postavljali pitanje kako Dodik kao protivnik neoosmanizma ide prostiti novac kod Erdogana, onda on pokušava pričati ispričane priče. To je jedna neupješna predstava”, ističe Vukanović.

Po Vukanovićem riječima, bilo je visokih predstavnika, poput Ahdowna, koji su kršili ljudska prava, ali da je Dodiku bilo cilj kazniti ih, kako kaže Vukanović, mogao je učiniti 15 godina.

“On provocira bez potrebe strance. Ja smatram da trebamo biti više suverenisti. Da ne ide ni Bakir ni Čović ni DOdik nikud. Zna se da će Srbi biti bliski s Rusima, Bošnjaci s Turcima, Hrvati s Nijemcima, to je neka tradicija, ali mislim da ne smijemo biti ničije marionete”, dodao je zastupnik iz NS RS.

Govorilo se u emisiji o nabavci cjepiva, epidemiji koronavirusa i tome slično.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!