VIDEO - Whitesnake objavio spot za pjesmu ''Shut Up & Kiss Me'', novi album stiže u maju

USKORO TURNEJA

VIDEO - Whitesnake objavio spot za pjesmu ''Shut Up & Kiss Me'', novi album stiže u maju

Objavljeno na dan 15.02.2019 - 10:40 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Legendarna rock grupa Whitesnake objavila je videospot za svoju novu pjesmu "Shot Up & Kiss Me" koja predstavlja uvertiru za novi album.
Članovi Whitesnakea nedavno su proslavili 40 godina postojanja, a hard'n'heavy Britanci pripremaju se zabavljati publiku širom svijeta u sklopu svoje turneje "The Flesh & Blood World Tour". Podsjećamo, oni će 3. jula održati koncert i na zagrebačkom stadionu Šalata.

Novi album "Flesh & Blood" trebao bi izaći 10. maja ove godine, a na njemu će se naći 13 novih pjesama. Ovo će biti prva kolekcija novog materijala Whitesnakea od 2011. godine kada su izdali studijski album "Forevermore".

Prema riječima 67-godišnjeg frontmena grupe Davida Coverdalea pjesme na novom albumu će imati dašak prošlosti. Tako se i u videospotu za "Shot Up & Kiss Me" pojavljuje legendarni Coverdaleov bijeli Jaguar koji je prvi put prikazan u spotu za jedan od najvećih hitova britanske grupe "Here I Go Again".

Novi album "Flesh & Blood" producirali su gitaristi grupe Reb Beach i Joel Hoekstra, a snimljen je u Coverdaleovom kućnom studiju na jezeru Tahoe. Njihov plan bio je da ranije objave album, ali nisu mogli zbog tehničkih problema u studiju.

Prije samog izlaska albuma Whitesnake u aprilu kreće na prve koncerte širom Amerike, a potom u junu stiže u Evropu.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!