VIDEO - Wilder nokautirao Breazealea za 137 sekundi, ušao u historiju i prozvao Furyja

SPEKTAKL U BROOKLYNU

VIDEO - Wilder nokautirao Breazealea za 137 sekundi, ušao u historiju i prozvao Furyja

Objavljeno na dan 19.05.2019 - 13:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Američki bokser Deontay Wilder (33) brutalno je u Brooklynu nokautirao sunarodnjaka Dominica Breazealea (33) nakon dvije minute i 17 sekundi borbe.

Samopouzdani svjetski prvak u ring je ušao s maskom i krunom, a desnicom je srušio nesretnog Breazeale, koji dugo nije mogao ustati.

Wilder je devetom odbranom WBA pojasa svjetskog teškaškog prvaka ušao u Top 10 svih vremena.

Naime, najviše odbrana imaju Joe Lewis (25), Larry Holmes (19), Vladimir Kličko (18), Tommy Burns (11) i Muhammad Ali (10), dok Mike Tyson, Joe Frazier i Lennox Lewis imaju po devet odbrana.

Wilder je u 42 borbe u karijeri pobijedio na 41 meču, 40 puta je nokautirao protivnika, a jednom je došlo do remija - protiv Tysona Furyja.

"Izašlo je sve iz mene. Znam da je u najavi meča bilo puno animoziteta, haosa i mržnje među nama, a u ringu je sve izašlo van. I zato je boks sjajan. Rekao sam mu da ga volim i da želim da ode kući porodici. Katkad kažemo puno toga, ali nakon borbe se zagrlimo i poljubimo. Da je barem cijeli svijet takav, da svi sami riješimo razmirice i ostanemo živi. Razumem Furyja. Kad tako posrneš, moraš se sabrati. Doći će do našeg revanša, kao što će i do ostalih željenih borbi. Pregovara se i o onoj s Joshuom, nijedna vrata nisu zatvorena. Samo je previše ljudi i mišljenja uključeno. Red je da naši timovi sjednu i sve dogovore, na radost navijača. Ovdje rizikujemo živote, dajte nam onda da izgladimo nesuglasice", rekao je Wilder nakon meča.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!