VIDEO - Youtuber kreirao nevjerovatnu mašinu koja savršeno raspoređuje Lego kockice

ŽELITE LI I VI JEDNU?

VIDEO - Youtuber kreirao nevjerovatnu mašinu koja savršeno raspoređuje Lego kockice

Objavljeno na dan 13.12.2019 - 07:06 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ukoliko ste ljubitelj i kolekcionar Lego kockica, onda znate koliko može biti naporno njihovo sortiranje. Mladi youtuber Daniel West stoga je odlučio riješiti ovaj problem kreirajući mašinu vještačke inteligencije koja savršeno raspoređuje sve Lego dijelove.

West je svoj projekt kreiranja mašine koja može prepoznati bilo koju Lego kockicu koja je ikada proizvedena, započeo kada se i sam našao pred kutijama kockica koje, kako kaže, ne bi mogao ručno složiti ni za 20 godina.

Dvije godine radio je na projektu da bi ovog mjeseca javnosti predstavio svoju, kako je naziva, univerzalnu Lego mašinu za sortiranje.

Njegova Al mašina sposobna je razvrstati kockice u 18 različitih odjeljaka, i to svake dvije sekunde po jednu kockicu.

West kaže da su mu pomogle 3D slike Lego dijelova te da mašina može prepoznati bilo koji Lego komad sve dok postoji njegov 3D prikaz.

Ovo nije prva mašina ove vrste. West podsjeća na kanal YouTubera Akiyukija Bricka koji je 2011. kreirao mašinu za razvrstavanje Lego dijelova, a koja mu je ustvari bila inspiracija za njegov projekt.

Westova mašina odličan je primjer kako se vještačka inteligencija može koristiti za zabavne kućne projekte. Kako ustvari funkcioniše mašina, možete pogledati u njegovom videu na YouTubeu, koji je oduševio broje korisnike popularne platforme.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!