VIDEO: Zapošljavanja u zdravstvu, nastavak priče - Višak kadrova po domovima zdravlja, ministrica traži nove sistematizacije

KRIMINAL

VIDEO: Zapošljavanja u zdravstvu, nastavak priče - Višak kadrova po domovima zdravlja, ministrica traži nove sistematizacije

Objavljeno na dan 24.05.2019 - 16:35 | Izvor: USKinfo.ba |


Da stanje u zdravstvu u Unsko-sanskom kantonu nije dobro, znali smo i bez službenih potvrda. Međutim, danas je ponovo aktuelizirana priča o višku kadrova u domovima zdravlja, a posebno brine činjenica da se većinom radi o nemedicinskom kadru. 

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike USK-a, Nermina Ćemalović komentarisala je ove slučajeve za USKinfo.ba, a kako je istakla, sistematizacija radnih mjesta i uvođenje reda u ovu oblast, jednostavno se mora uraditi. 

Ovakvo stanje i višak kadrova u zdravstvenim ustanovama, ogroman je financijski teret za budžet, a prema riječima ministrice Ćemalović, nisu ispunjene ni druge obaveze, dogovorene sa ZZO-om.

Da sve nije negativno i da se može raditi dobro, pokazuje pozitivni primjer Doma zdravlja Cazin, koji je poslovao pozitivno, te koji u ovoj godini planira velike projekte, uključujući i gradnju nove zgrade, od vlastitih sredstava.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!