VIDEO - Zastupnica HDZ-a: Rijeci ne trebaju vrbe, jer je tu malo Srba, već možda u Dalmaciji

HRVATSKA

VIDEO - Zastupnica HDZ-a: Rijeci ne trebaju vrbe, jer je tu malo Srba, već možda u Dalmaciji

Objavljeno na dan 05.10.2019 - 18:56 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Nadležni u Gradskoj upravi Rijeke zahtijevaju smjenu funkcionerke Ivone Milinović iz HDZ-a, zbog izjave da "Rijeci ne trebaju vrbe, jer je tu mali procenat Srba, već možda selima u Dalmaciji, gdje Srba ima 30-40 odsto".

Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Rijeke održao je hitnu sjednicu povodom izjava Ivone Milinović u emisiji na YouTubeu.

"Nakon sramotnog slučaja govora mržnje, čime je predsjednica Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović osramotila i sebe i cijelo Gradsko vijeće, upućen je u proceduru Gradskom veću prijedlog za njeno razrješenje", saopćio je odbor koji je nastup Ivone Milinović ocijenio huškačkim.

"Bez obzira na naknadno izvinjenje i relativizaciju onog što je izgovorila, zastupnica mora da odgovara za svoje postupke, pogotovo iz razloga što joj to nije prvi put", stoji u saopćenju.
Ivona Milinović je, gostujući u emisiji naYouTubeu, komentirala stihove pjesme navijačke grupe Torcida:"Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba".

"Ljudi treba da znaju da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji, gde ih ima 30-40", rekla je Ivona Milinović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!