VIDEO - Zatvorski čuvari pretukli zavezanog mentalno oboljelog zatvorenika

PRIJETI IM KAZNA

VIDEO - Zatvorski čuvari pretukli zavezanog mentalno oboljelog zatvorenika

Objavljeno na dan 07.06.2019 - 12:57 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Nadzorna kamera je zabilježila situaciju u kojoj su mentalno bolesnog zatvorenika zatvorski čuvari, koji su ga trebali nadgledati, udarali u lice.

Terrance Debose (47) se na snimku vidi kako sjedi zavezan za stolicu u zatvoru Cuyahoga u Clevelandu (SAD). Kraj njega je stajao čuvar Nicholas Evans, koji je iznenada počeo udarati Debosea.

Zatim se zlostavljanju zatvorenika pridružio i Timothy Dugan. Evans je šest puta udario Debosea dok ga je Dugan udario dva puta.

Dvojica stražara su onda ostavila Dubosea vezanog za stolicu još dva sata, dok mu je lice ostalo krvavo. Napad se dogodio u martu, a Debose je pretrpio potres mozga.
Evans je optužen za krivično djelo za koje je zaprijećena kazna od osam godina zatvora. Dugan se tereti za prekršaj. Obojica su optuženi za kršenje građanskih prava Debosea i izjasnili se da nisu krivi.

Debose je boravio u zatvoru zbog posjedovanja kokaina i optužbi za manipuliranje dokazima. Nakon premlaćivanja je ostao u istom zatvoru.

Njegov brat Emanuel je kazao za Cleveland.com da ga je brat nazvao ubrzo nakon napada da ispriča šta mu se dogodilo.

- Želim pravdu za njega - rekao je, dodavši da policajci nemaju pravo odnositi se prema njegovom bratu na ovaj način.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!