VIDEO - Željko Mirković, poslanik SDP-a u Skupštini USK: Protesti uposlenika Kantonalne bolnice se nisu desili spontano, to je neko organizirao!

BIHAĆ

VIDEO - Željko Mirković, poslanik SDP-a u Skupštini USK: Protesti uposlenika Kantonalne bolnice se nisu desili spontano, to je neko organizirao!

Objavljeno na dan 13.11.2017 - 19:36 | Izvor: USKinfo.ba | usn.co.ba


Stotinjak uposlenika Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću okupilo se danas ispred zgrade Skupštine USK tražeći od poslanika da usvoje odluku o kreditnom zaduženju bolnice u visini od 13 miliona KM, no takvo nešto se nije desilo, budući da nije izglasan dnevni red, a sjednica je odgođena.

Prilikom izlaska iz zgrade Skupštine, okupljeni radnici bolnice verbalno su napali pojedine poslanike zbog činjenice da nisu glasali za dnevni red.

“Radnici su se ovdje samoorganizirali i spontano okupili. Ovo je prvi put da u sindikatu ne zahtijevaju i ne traže, već mole poslanike da bar usvoje dnevni red i da se o tome raspravlja. Ovi ljudi su vjerovali da će se nešto desiti i pozitivno riješiti, ali očigledno je da je presudila politika, politikanstvo i patološka borba za vlast”, rekao je Elvir Hrustemović, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika kantonalne bolnice.

On kaže da se bolnica nalazi u katastrofalnoj situaciji, da ide u daljnje dugove zbog čega je potrebno hitno rješenje.

Međutim, Željko Mirković poslanik SDP-a u Skupštini USK tvrdi suprotno.

“Što se tiče izgreda koji su se desili, ne bih to komentarisao i neka bude na čast svakom onom ko je izgovorio puno ružnih riječi. Svima je jasno da ovo nije tek tako, da se slučajno i ‘spontano’ desilo, već da je organizirano”, kazao je Željko Mirković, poslanik SDP-a.

On ističe da je stav njegove stranke da rješenje problema kantonalne bolnice nije u kreditu.

“Rješenje je u budžetu USK koji iznosi blizu 200 miliona KM i Zavodu zdravstvenog osiguranja USK čiji budžet iznosi skoro 100 miliona KM. Zavod je prošle godine imao 3 miliona KM viška, koji je raspoređen u neke druge svrhe, a nije dat da se riješe ove goruće stvari u bolnici. SDP smatra da se ovaj problem treba i mora riješiti bez kredita, a ja sam čak tražio da se 2018. proglasi godinom zdravstva i da se svi resursi usmjere na rješavanje problema u ovoj oblasti, pogotovo u kantonalnoj bolnici. S druge strane, tražiti od nas, koji smo opozicija, da upravljamo procesima je nemoguća misija. Ukoliko neko želi da mi upravljamo procesima, neka se sklone jer evidentno nemaju kapaciteta kao vlada, ali ni u Skupštini, da rješavaju probleme građana USK. To je suština svega”, istakao je Mirković.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!