Marketing USKinfo.ba
VIDEO - Zovko: Uvijek ću biti bliska BiH

za N1

VIDEO - Zovko: Uvijek ću biti bliska BiH

Objavljeno na dan 21.05.2019 - 08:26 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Za tri dana počinju izbori za EU Parlament. I za ovaj mandat, na izbornoj listi HDZ-a kandidatkinja Željana Zovko koja je danas govorila u programu Dan uživo.

Poziv Ambasade Hrvatske u BiH da u nedjelju se odazovu na izbore za evropski parlament?

"Apsolutno, imala sam razgovore sa nizom ljudi koji imaju hrvatsko državljanstvo u BiH. Obavila sam razgovore u srednjoj Bosni i cijeloj BiH, kontinuirano boravim i razgovaram sa Hrvatima koji su zainteresirani da daju svoj glas. To su izuzetno značajni izbori za Hrvate i one državljane koji mogu birati svoje predstavnike u EU parlamentu", kazala je Zovko.

Koliko su važni izbori za EU parlament za Hrvate u BiH?

"Prioritet i izborni program HDZ Hrvatske bio je ravnopravnost Hrvata u BiH i evropski put BiH. Današnji premijer Plenković je otvorio vrata i omogućio tadađnjem predsjedavajućem Čoviću da preda aplikaciju BiH za EU u trenucima kada su svi glasovi sa strane bili skeptični prema ovome potezu. Da u tom trenutku se nisu otvorila vrata, BiH danas ne bi bila potencijalni kandidat za evropkso članstvo. 

Moj ulazak u Parlament je nastavak ideje da se BiH što prije omogući kandidatski status. Mi smo radili na tome da se sve teme koje se tiču BiH i njenog evropskog puta budu u fokusu i da BiH ne bude ispod radara. I moja zadaća je bila staviti fokus na to koliko se treba pomoći BiH i vratiti je na evropski put", dodala je ona.

 Ambasadorica BiH i bliskost sa BiH?

"Ja BiH sam bila bliska i uvijek ću biti bliska. Tu sam rođena i sve sam učinila da BiH ostvari imidž svoj vani. Sve ono što radim je usmjereno da BiH nađe svoj smiraj i put i izađe iz letargičnog stanja u koje je zapala u posljednjih 25 godina i ono što činim kroz svoju ulogu je na dobrobit BiH i treba biti prepoznato kao takvo", kazala je Zovko.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!