Vijeće ministara BiH utvrdilo koji zvaničnici nemaju pravo na jubilarnu nagradu

Različita tumačenja

Vijeće ministara BiH utvrdilo koji zvaničnici nemaju pravo na jubilarnu nagradu

Objavljeno na dan 12.09.2017 - 18:31 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog amandmana I na Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, kojim su pobrojani bh. zvaničnici koji nemaju pravo na jubilarnu nagradu.

Pravo na novčanu naknadu po osnovu jubilarnih nagrada ne ostvaruju izabrani i imenovani zvaničnici u institucijama Bosne i Hercegovine i to: članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poslanici Predstavničkog doma i delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ministri i zamjenici ministara.

Iz Vijeća ministara BiH ističu kako na ovaj način žele izbjeći različita tumačenja o tome ko se smatra izabranim i imenovanim zvaničnikom u institucijama Bosne i Hercegovine u skladu za zaključkom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Podsjećamo da je Dom naroda prilikom razmatranja dopuna Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH zatražio preciziranje ove odredbe. Ministarstvo finansija i trezora uputit će Prijedlog amandmana Parlamentarnoj skupštini BiH", saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!