Vijeće ministara ipak razmatralo inicijativu da 11. juli bude Dan žalosti u BiH

BiH

Vijeće ministara ipak razmatralo inicijativu da 11. juli bude Dan žalosti u BiH

Objavljeno na dan 09.07.2021 - 14:02 | Izvor: USKinfo.ba | N1


Vijeće ministara BiH je danas održalo sjednicu na kojoj je razmaralo proglašenje 11. jula Danom žalosti na području cijele Bosne i Hercegovine. Međutim, ova inicijativa nije usvojena.

Kako je potvrđeno za N1 za ovu tačku je bilo 6 glasova “ZA” (ministri iz reda Bošnjaka i Hrvata) dok su četiri ministra iz reda Srpskog naroda glasali protiv.

U skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH i Poslovniku o radu Vijeća ministara da se donese konačna odluka, potrebo je obaviti i drugi krug glasanja. Ipak, pretpostavlja se da će i nakon drugog kruga glasanja odluka vjerovatno ostati ista.

Nedavno je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao kako prijedlog odluke da se 11. juli proglasi Danom žalosti u BiH ne može proći jer je dostavljen kasno, Vijeće ministara je ipak utvrdilo, nakon što su razmotrene sve procedure, da je sve na vrijeme ispoštovano te se o ovoj tački danas raspravljalo.

Podsjetimo da je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković ranije predložila da se o ovom prijedlogu izjasni Vijeće ministara BiH.

Foto: FENA/Ilustracija
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!