Vijećnici u Velikoj Kladuši izglasali opoziv Fikreta Abdića

Odluka na referendumu

Vijećnici u Velikoj Kladuši izglasali opoziv Fikreta Abdića

Objavljeno na dan 25.10.2021 - 15:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Općinsko vijeće Velike Kladuše je sa 15 glasova za i jednim suzdržanim usvojilo inicijativu o pokretanju procedure opoziva općinskog načelnika.

"Zakonom je propisano da u roku od 30 dana vijeće donese odluku koja će definirati datum održavanja referenduma o opozivu", saopćeno je iz inicijative "Kladuša je naša" koja okuplja opozicione vijećnike.

Izglasavanje opoziva načelniku desilo se nakon što su vijećnici Laburista napustili zasjedanje smatrajući da je sjednica okončana nakon neusvajanja dnevnog reda.

Iz ove stranke kazali su da je tačka o opozivu načelnika bila najavljena za naredno zasjedanje 1. novembra, dok su iz opozicije tražili da se ona odmah uvrsti u dnevni red.

"Svi materijali na kojima je inzistirala novoformirana većina, uključujući i Incijativu za opoziv Načelnika, na ruke zamjenice stigli su dana 12. oktobra, koja je blagovremeno, u roku od tri dana sazvala sjednicu Kolegija koja je i održana 18. oktobra. U vezi s tim, Kolegij je usvojio zaključak kojim je obavezao stručnu službu da sva pristigla akta obradi i u redovnom roku pripremi za daljnju proceduru", naveli su iz Laburističke stranke u saopćenju kojeg su nam poslali.

Ipak, nova većina koju čine Naša stranka, SDA, NES, SDP i nezavisni poslanici usvojili su inicijativu koju su ljetos sami pokrenuli.

Foto: F. K./Klix.ba

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!