Vlada KS odgovorila SDA i pojasnila koliko je potrošeno novca na Povorku ponosa

BiH

Vlada KS odgovorila SDA i pojasnila koliko je potrošeno novca na Povorku ponosa

Objavljeno na dan 02.12.2019 - 14:15 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Admela Hodžić je dobila odgovor od nadležnih na pitanje koliko je sredstava kantonalna Vlada izdvojila za organizaciju i osiguravanje Povorke ponosa.

Odgovore je dobila od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i drugih kantonalnih ministarstava.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su istakli da je u septembru 2019, kada je Povorka održana, izdvojili sredstva za naknade 1.188 policijskih službenika i to zbog 18.029 prekovremenih sati rada. Za tu namijenu je izdvojeno 445.000 maraka.

Ti troškovi podrazumijevaju bruto plaće, naknade i doprinose poslodavaca.

U odgovoru sarajevskog MUP-a je navedeno da je izdvojeno 1.123 marke za, kako je navedeno, osvježavajućih bezalkoholnih pića.

Troškove su pravdali "pojačanim obimom poslova i vanrednog angažmana policijskih službenika na realizaciji osiguranja javnih okupljanja".

U odgovoru Ministarstva finansija je navedeno da je MUP izdvojio 8.400 maraka za kupovinu obroka u jednoj sarajevskoj ćevabdžinici, potrebnih za policijske službenike.

Nismo izdvojili sredstva - tako su odgovorili iz kabineta premijera, Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Ministarstva pravde i uprave, Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Ministarstva zdravstva i Ministarstvo saobraćaja.

Podsjećamo, Prva povorka ponosa u Sarajevu je održana 8. septembra 2019. Povorci je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, među kojima su i brojne javne ličnosti. Održana je pod sloganom Ima izaći.

Najava da će se Povorka održati i njeno samo održavanje je podijelilo građane Bosne i Hercegovine. Dan ranije i na sami dan održavanja protestovali su građani koji nisu podržavali ovaj događaj.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!