Vlada odlučila - Online sjednice i sredstva ministarstvu obrazovanja za nabavku opreme za praćenje online nastave

Koronavirus

Vlada odlučila - Online sjednice i sredstva ministarstvu obrazovanja za nabavku opreme za praćenje online nastave

Objavljeno na dan 16.04.2020 - 15:12 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Na 140.sjednici članovi Vlade Kantona donijeli su Odluku o izmjeni Poslovnika Vlade o radu Vlade Unsko-sanskog kantona.

Izmjene se odnose na uvođenje mogućnosti održavanja online sjednica, u slučaju proglašenja vanrednog stanja, prirodne ili druge nesreće, i to u slučaju kada nije moguće osigurati kvorum za održavanje sjednica u sjedištu Vlade Kantona zbog bolesti ili fizičke spriječenosti koja je uzrokovana višom silom.

Vlada USK, na prijedlog Ministarstva obrazovanja,nauke, kulture i sporta donijela je danas odluku o rasporedu sredstava unutar Budžeta USK, za nabavku tehničke opreme namijenjene učenicima za praćenje online nastave.

Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite USK od 22. marta, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta naređeno je da izvrši preraspodjelu sredstava za nabavku opreme za praćenje online nastave za učenike iz porodica u stanju socijalne potrebe kao i za porodice koje imaju troje i više djece koja pohađaju nastavu u osnovnim i srednjim školama.

- Prema prikupljenim podacima od strane obrazovnih ustanova bilo je oko 800 zahtjeva za nabavku uređaja . Ministarstvo je, kroz donatorske programe, osiguralo tehnička pomagala/tablete za 190 učenika, a još 603 nabaviće se ovim sredstvima koja će biti doznačena obrazovnim ustanovama, obrazložio je Damir Omerdić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Tekst i foto: Vlada USK
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!