Vlada RS naredila ispitivanje kvalitete kisika u medicinskim ustanovama

Na vanrednoj sjednici

Vlada RS naredila ispitivanje kvalitete kisika u medicinskim ustanovama

Objavljeno na dan 27.09.2021 - 18:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vlada RS-a održala je u Banjoj Luci, 4. tematsku sjednicu na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kisika u JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i bolnicama u Republici Srpskoj.

Nakon sjednice su saopćili da vlada zadužuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove i JZU Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske, u roku od 48 sati od donošenja ovog zaključka, obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kisika, a u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kisika koji se koristi u ovoj ustanovi.

"Zadužuju se Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske da o izvršenoj kontroli kvaliteta obavijeste Vladu. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja", saopćeno je.

Afera "Kiseonik", koju je u javnost plasirao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, zaokupirala je pažnju javnosti u našoj zemlji, a dovela je i do održavanje sjednice entitetske vlade.

Foto: Vlada RS-a

 

 TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!