Marketing USKinfo.ba
Vlada USK pozvala teško oboljele građane da pomognu u poboljšanju zdravstvenog sistema

KRITIKE I PRIJEDLOZI

Vlada USK pozvala teško oboljele građane da pomognu u poboljšanju zdravstvenog sistema

Objavljeno na dan 31.10.2019 - 13:32 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Unsko-sanskog kantona uputilo je javni poziv udruženjima koja pružaju pomoć i zaštitu teško oboljelim građanima iz Krajine, da dostave svoje primjedbe na organizaciju zdravstvenog sistema u tom kantonu.

Primjedbe se šalju Komisiji za provođenje reformi zdravstva, a predstavnici udruženja su pozvani da pošalju i ranije upućene ili dostavljene zahtjeve za pružanje zdravstvene zaštite i usluga, s mišljenjima, sugestijama i prijedlozima za poboljšanje zdravstvene zaštite na području USK.

Vlada USK formirala je komisiju u augustu ove godine, a članovi su Hajrudin Halilović, Sedžida Bajrović, Almir Lipovača, Ajdin Zulić i Adnan Krupić.

Kako je tada rečeno, prioritet je analiza stanja u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, Lječilištu Gata, Zavodu zdravstvenog osiguranja i Zavodu za javno zdravstvo. Cilj je utvrditi stanje u oblasti zdravstva, kao i sve nedostatke u razgovoru s građanima, udruženjima, organizacijama i pacijentima.

Cilj je smanjiti troškove liječenja van kantona, odnosno poboljšati pružanje zdravstvenih usluga u medicinskim ustanovama u Krajini kako bi se građani tog kantona liječili u njima. Plan je i ujediniti apoteke te vršiti kontrole propisanih lijekova.

Prvi rezultati analiza koje će provoditi ova komisija očekuju se krajem godine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!