Vlada USK: Sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina USK

USK

Vlada USK: Sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina USK

Objavljeno na dan 09.02.2021 - 17:01 | Izvor: USKinfo.ba |


Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona organizovao je danas, u Bihaću radni sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina. 

Kako je riječ o prvom oficijelnom sastanku sa nosiocima izvršne vlaste u gradovima i općinama, nakon održanih lokalnih izbora, premijer Ružnić čestitao im je izbornu pobjedu i izrazio želje za uspjeh u radu, a na današnjem sastanku su  razgovarali o aktivnostima Vlade Kantona koje su direktno vezane za inicijative pristigle iz lokalnih uprava.

- Gradovi i općine su najbliži građanima i zato je od izuzetnog značaja da čujemo mišljenja, sugestije i razmotrimo projekte koje  lokalne uprave nominiraju kao prioritetne za razvoj, kazao je premijer USK.

Saradnja, u  interesu svih građana i razvoja Kantonau cjelini treba da bude matrica ponašanja i ta sinergija pomoći će da se gradi dobar sistem i postigne kvalitetan iskorak, stava su gradonačelnici Bihaća i Cazina Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević i načelnici Bosanske Krupe, Ključa i Bosanskog Petrovca: Armin Halitović, Nedžad Zukanović i Mahmut Jukić.


Princip zajedničkog rada temeljiće se na redovnim  konsultacijama o aktivnostima Vlade Unsko-sanskog kantona, a u cilju unaprijeđenja saradnje lokalnog i kantonalnog nivoa. 

Za naredni sastanak delegirane su teme iz resora građenja, koji, po mišljenu gradonačelnika i načelnika, treba snažnije podsticati radi  proaktivne  uloge u stvaranju ambijenta za ulaganja i razvoja privrede te modaliteta  podsticanja javnih projekata od interesa za razvoj.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!