Vlada USK: Sastanak sa predstavnicima UNHCR-a

USK

Vlada USK: Sastanak sa predstavnicima UNHCR-a

Objavljeno na dan 15.03.2019 - 15:18 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sa ministrom unutrašnjih poslova Nerminom Kljajićem i policijskim komesarom Mujom Koričićem razgovarao je danas u Bihaću sa delegacijom UNHCR-a koju su činili: Francesa Bonelli, zamjenica predstavnice UNHCR-a za Jugoistočnu Europu, Jaylene Quemin, oficir za zaštitu i Seid Husagić, koordinator UNHCR-a za USK.

Francesa Bonelli informisala je o projektima koje UNHCR planira provoditi a posebno je akcent na pomoći ranjivim grupama ljudi među migrantima: djeci bez pratnje, porodicama sa djecom i izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja.

UNHCR će podržati jačanje kapaciteta integracije tih kategorija i podržati nadležna tijela u pronalaženju rješenja za osobe koje trebaju zaštitu kao izbjeglice.

U partnerstvu sa vlastima u Unsko-sanskom kantonu UNHCR će razviti i podržati pilot projekat, a koji bi mogao poslužiti i kao globalni primjer rada sa izbjeglicama i ranjivim kategorijama kojima treba adekvatna zaštita.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!