Vladimir Putin: Nećemo da ratujemo ni s kim

O KRIZI U SIRIJI

Vladimir Putin: Nećemo da ratujemo ni s kim

Objavljeno na dan 02.03.2020 - 10:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Rusija neće ratovati ni sa kim i polaže temelje da se ni druge zemlje ne usude da uđu u oružani sukob sa Moskvom, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Nećemo se boriti ni protiv koga. Stvorit ćemo uslove da niko ne želi da se bori protiv nas", rekao je Putin u intervjuu agenciji TASS.

On je dodao da je Rusija sedma u svijetu po ulaganjima u odbranu, iza SAD, Kine, Saudijske Arabije, Britanije, Francuske i Japana.

"Osim toga, naši godišnji troškovi opadaju. Kao kontrast, ulaganja u vojsku drugih zemalja su u porastu", rekao je Putin.

On je ukazao na jedinstvenu situaciju u kojoj Rusija više ne zaostaje sa stanovišta odbrambenih sposobnosti.

"Prvi put smo kreirali takve sisteme za ofanzivne udare kakve svijet nije vidio. Sada nas jure i pokušavaju da nas dostignu. To je jedinstvena situacija. Tako nije bilo nikada do sada", naglasio je ruski predsjednik.

On je objasnio da prvenstveno misli na nove hipersonične napadačke sisteme, uključujući one sa interkontinentalnim dometom.

Putin je rekao da je 2000. godine ruska vojska imala 1,3 miliona vojnika, a da sada ima nešto vipše od milion, ali da je udio najmodernije operativne opreme povećan na skoro 70 posto sa šest posto.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!